Meqenese tani I kuptuam rreziqet qe mbart me vete nje laptop refurbished tani po ju japim disa tregues qe e bejne te dalloj nga pjesa tjeter:

 

1- shikoni per nje ngjitese jeshile ose te kuqe qe shkruan me te medha REFURBISHED ose shikoni pjesen e poshtme te laptop nqse ka gervishtje qe tregojne qe kjo leter eshte hequr

2- ne 99% te rasteve keta laptop kane nje kuti te thjeshte kartoni pa logo apo tregues te tjere rreth prodhuesit ose jane pa asnje lloj paketimi.

3- kontrolloni Part number te laptop nqse ne fund mbaron ne “R” qe do te Refurbished…

4- kontrolloni me imtesi pjese qe jane ne qender te vemendjes gjate perdorimit si :tastiere, trackpad ose LCD per shenja perdorimi ose zbehje

5- shikoni vidat poshte laptop,nje laptop refurbish do ti kete ato te demtuara pasi eshte hapur (mbase dhe disa here ne veresi te difektit qe ka kaluar…)

6-kontrolloni nr.serial te laptop nqse eshte I fshire apo deformuar ose nepermjet BIOS kontrolloni nese nr.serial ne trup perputhet me ate ne BIOS…

7- kontrolloni nqse nr.serial I baterise perputhet(te pakten nr ose shkronjat e fundit) me nr serial te laptop

8- dhe e fundit, kontrolloni qe te gjithe aksesoret te jene prezent,manual perdorimi,cd,etj etj